Köszöntjük a V4+ Ultimate Liga hivatalos weboldalán!

 

A V4+ Ultimate Liga egy nemzetek közötti sportági versenysorozat, kettős céllal. Egyfelől magas színvonalú versenyzési lehetőséget biztosít a Lengyel, Cseh, Szlovák és Magyar felnőtt mixed klubcsapatok számára. Másfelől a Visegrádi országok sportoló fiataljai számára nyújt alkalmakat nemcsak sportági, de kulturális közösség kovácsolására.

A hagyományteremtő szándékkal 2017-ben kezdődött sorozat évente három teljes hétvégés versenyt ölel fel. Tavasszal Győrött, nyáron Balatonfüreden zajlik az alapszakasz két fordulója, melyet a januári döntő követ Budapesten!  

A sorozat második szezonja kezdődik 2018. március 24-25-i hétvégén Győr-Gyirmóton.

A V4+ Ultimate Liga megkérdőjelezhetetlen sikerét jelzi, hogy az isei első fordulóra immár 10 csapat nevezett, s a helyszín is premium színvonalú lesz!

Az első szezon végeredményének értelmében a szlovákok 4, a csehek és a lengyelek 3-3, míg a magyarok 2 klubot nevezhettek az idei sorozatra. Mivel a januári nagydöntő időben közel esik az új szezon első fordulójához, így a lengyelek nagy sajnálatunkra nem éltek a lehetőségükkel. Aminek leginkább a cseh csapatok örülnek, hiszen így megnyílt az út egy negyedik csehországi klub számára is. Ezzel a lehetőséggel élt is a brnoi Left Overs alakulata. Mellettük a szlovákok és a magyarok is "kimaxolták" a lehetőségüket. Utóbbi azt jelenti, hogy az idei évben a hazaia bajnoki címvédő Hallodigaz-e? melett a LOL Budapest csapatának is szurkolhatnak a "piros-fehér-zöld szívűek".

A verseny kezdetére már el fog dőlni, hogy Európa-bajnoki helyszínen kűzdhetnek-e a csapatok. A márciusi fordulót ugyanis Gyirmóton szervezheti meg a MUFA SE. Abban a fantasztikus 8labdarúgópályás komplexumban, mellyel a hazai szövetség pályázott a 2019. évi felnőtt Ultimate EB-re. Az UEFA licenszes pályák közül ezúttal a műfüves focipályát veszik birtokukba a frizbisek a V4+ UL mérkőzéseire.

A kiemelés sorrendjében a következő csapatok "esnek egymásnak" a nagypályás szezon nyitányaként: 

Iron horse (SVK), Outsiterz (SVK), 3sb (CZE), Terrible Monkeys (CZE), Hallodigaz-e? (HUN), Yellow Fever (CZE), LOL (HUN), Banik Lasky (SVK), Left Overs (CZE), North Side (SVK).

 

További fontos adalék, hogy a verseny vasárnapján a magyar U17 válogatottak (lányok és fiúk egyaránt) bő keretei megtartják első felkészülési összetartásukat a szövetségi edzőik (Barna Zsófia, Csanády Boglárka, Hamar László) irányításával.

 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk, a belépés díjtalan!

 


A sorozat első évadának rájátszását a szlovák Iron horse csapata nyerte meg, január 28-án a budapesti Fáy utcai Vasas Sportpályán. Az egyetlen hazai résztvevő Hallodigaz-e? csapata a papírformának megdelelően a 7. helyen végzett. Bizakodásra ad okot, hogy a nagyon fiatal magyar csapat - mely öt nagypályás újoncot is avatott a versenyen! - hat lejátszott mérkőzéséből mindössze egyen könyvelt el súlyosnak mondható vereséget. Emellett döntetlent ért el a cseh Terrible Monkeys ellen, egy ponttal kapott ki a végül negyedik helyezett szlovák Outsiterztől, de még a végső győztes Iron horse-szal is egy látványos és hajtós 7:10 arányú végeredményt harcolt ki. Egész éves teljesítményének köszönhetően ráadásul a 2018/2019. évi szezonban már két magyar csapat vehet részt a liga kűzdelmeiben. Így a 2017. évi magyar bajnok mögött az ezüstérmes FAEE is részt vehet a 2018. március 24-25-i győri megmérettetésen!

Az esemény kiemelt jelentőségű volt. A magyar sportági szövetség főtitkárát és elnökét két díszvendégünk segítette az eredményhirdetés során!

Sárfalvi Péter, Utánpótlásnevelésért és Sportkapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI);

Bóné Zoltán, főtitkár, Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ).

 

Köszönjük támogatóink és szurkolóink egész éves segítségét és figyelmét. Számítunk Rátok a második évadban is!