Köszöntjük a V4+ Ultimate Liga hivatalos weboldalán!

 

A V4+ Ultimate Liga egy nemzetek közötti sportági versenysorozat, kettős céllal. Egyfelől magas színvonalú versenyzési lehetőséget biztosít a Lengyel, Cseh, Szlovák és Magyar felnőtt mixed klubcsapatok számára. Másfelől a Visegrádi országok sportoló fiataljai számára nyújt alkalmakat nemcsak sportági, de kulturális közösség kovácsolására.

A hagyományteremtő szándékkal 2017-ben kezdődött sorozat évente három teljes hétvégés versenyt ölel fel. Tavasszal Győrött, nyáron Balatonfüreden zajlik az alapszakasz két fordulója, melyet a januári döntő követ Budapesten!  

 

A sorozat első évadának rájátszását a szlovák Iron horse csapata nyerte meg, január 28-án a budapesti Fáy utcai Vasas Sportpályán. Az egyetlen hazai résztvevő Hallodigaz-e? csapata a papírformának megdelelően a 7. helyen végzett. Bizakodásra ad okot, hogy a nagyon fiatal magyar csapat - mely öt nagypályás újoncot is avatott a versenyen! - hat lejátszott mérkőzéséből mindössze egyen könyvelt el súlyosnak mondható vereséget. Emellett döntetlent ért el a cseh Terrible Monkeys ellen, egy ponttal kapott ki a végül negyedik helyezett szlovák Outsiterztől, de még a végső győztes Iron horse-szal is egy látványos és hajtós 7:10 arányú végeredményt harcolt ki. Egész éves teljesítményének köszönhetően ráadásul a 2018/2019. évi szezonban már két magyar csapat vehet részt a liga kűzdelmeiben. Így a 2017. évi magyar bajnok mögött az ezüstérmes FAEE is részt vehet a 2018. március 24-25-i győri megmérettetésen!

Az esemény kiemelt jelentőségű volt. A magyar sportági szövetség főtitkárát és elnökét két díszvendégünk segítette az eredményhirdetés során!

Sárfalvi Péter, Utánpótlásnevelésért és Sportkapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI);

Bóné Zoltán, főtitkár, Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ).

 

Köszönjük támogatóink és szurkolóink egész éves segítségét és figyelmét. Számítunk Rátok a második évadban is!